Uniwersytet Warmińsko-Mazurski, Wydział Nauki o Żywności, Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności (Pl. Cieszyński 1, 10-720 Olsztyn), blok 43, sala 105/106
Godziny:
Rodzaj imprezy:
29.09.2017 12:00-13:30 brak miejsc
warsztaty, wykład
Opis:
W żywności pochodzenia zarówno roślinnego jak i zwierzęcego naturalnie występują substancje, które ograniczają bądź uniemożliwiają wykorzystanie składników odżywczych oraz substancje wywierające szkodliwy wpływ na organizm ludzki. Związki szkodliwe również przedostają się od żywności na skutek zanieczyszczenia środowiska jak i w wyniku procesów technologicznych - niektóre substancje celowo są dodawane do żywności. Celem warsztatów prezentacja problematyki związanej z obecnością substancji antyodżywczych i antyzdrowotnych w produktach spożywczych - z ich mechanizmami działania i wpływem na zdrowie człowieka.
Filmowanie i fotografowanie Biorąc udział w wydarzeniach Nocy Naukowców z EIT Food przyjmujesz do wiadomości, że w ich trakcie odbywa się filmowanie i fotografowanie. Tym samym, decydując się na udział w wydarzeniach w Galerii Warmińskiej w dniu 4 października 2019 roku, wyrażasz zgodę na używanie przygotowanych materiałów filmowych i zdjęć przez organizatorów wydarzeń do celów informacyjnych i promocyjnych, a także zwalniasz organizatorów od odpowiedzialności związanej z wykorzystaniem tych materiałów.