Przedział wiekowy:
|
Lokalizacja
|
gimnazjum, liceum
|
Uniwersytet Warmińsko-Mazurski, Wydział Nauki o Żywności, Katedra Towaroznawstwa i Badań Żywności (Pl. Cieszyński 1, 10-720 Olsztyn), blok 43, sala 105/106
|
Godziny:
|
Rodzaj imprezy:
|
29.09.2017 10:00-11:30 brak miejsc
|
pokaz, warsztaty
|
Opis:
|
Codziennie spożywamy różnorodne produkty żywnościowe i sięgamy po różne napoje. Czy zwracamy uwagę na to co jest ukryte w produktach spożywczych, które występują w naszej diecie. Czy wszystkie składniki obecne w żywności są korzystne? Czy potrafimy rozpoznać te, które mają szkodliwy wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Na tych warsztatach można dowiedzieć się jakie szkodliwe dla zdrowia człowieka związki występują w żywności i jak je rozpoznać w produktach rynkowych zwłaszcza tych pięknie ozdobionych.
|
|
|
|